ABN AMRO is een van de bekendste Nederlandse banken. Nadat de overheid in 2008 nationaliseerde, staat ABN AMRO sinds 2015 weer genoteerd aan de beurs. Origineel is de bank in 1720 opgericht, in Amsterdam. Het bedrijf haalt 80% van haar winst uit Nederland, waarvan 70% ontstaat uit rentemarges. De meest bekende merken van het bedrijf zijn onder andere ABN AMRO Verzekeringen, ABN AMRO Hypotheken groep, International Card Services en ABN AMRO Lease. Op dit moment verkeert het ABN AMRO aandeel in zwaar weer. De ABN AMRO koers is dit jaar met 60 procent gedaald. De huidige ABN AMRO beurskoers kunt u hieronder bekijken:

REALTIME ABN AMRO KOERS

ABN AMRO AANDELEN KOPEN?

  • Plus500– Speculeren op de ABN AMRO koers middels CFD’s. Open nu een gratis demo-account van €40.000 en start met beleggen.
  • Let op! Beleggen kan risico’s met zich meebrengen.

OVER AANDEEL ABN AMRO

Sinds de Nederlandse bank ABN AMRO is opgericht in 1720, richt het zich op persoonlijke, privé en commerciële bankdiensten. Met het hoofdkantoor in Amsterdam richt het bedrijf zich voornamelijk op Nederland, maar ze zijn ook actief in anderen landen in Europa. Het bedrijf telt inmiddels meer dan 18.700 werknemers.

Sinds 20 november 2015 is ABN AMRO weer beursgenoteerd op de Amsterdamse Effecten Beurs. Ze staan op de AEX onder de afkorting ABN. Het aandeel beloofde toen een onbeweeglijk aandeel te worden aangezien het bedrijf vanaf 2017 50% van de winst reserveerde voor dividenduitkeringen. Dit maakte het ABN AMRO aandeel aantrekkelijk voor beleggers, mede dankzij het feit dat zij bijna geen rente op hun spaarrekening ontvingen. Inmiddels is de ABN AMRO beurskoers dus flink gedaald en is het dividend op verzoek van de Europese Centrale Bank geschrapt tot tenminste 1 oktober van dit jaar. Hoe het daarna verder gaat, is nog maar de vraag.

BELEGGEN IN ABN AMRO?

Wilt u ondanks het laatste nieuws toch ABN AMRO aandelen aanschaffen? Open dan vandaag nog een account op Plus500 en start met beleggen in ABN AMRO.