Adyen is een bekend, Nederlands bedrijf dat zich sinds hun start in  2006 bezighoudt met het betalingsverkeer van diverse, grote internetbedrijven. Zo zijn ze verantwoordelijk voor de betalingen van grote partijen als eBay, Uber, Spotify en Amazon. Het bedrijf richt zich succesvol op het bouwen van infrastructuren die betalingsmethoden over de hele wereld vergemakkelijken. Veel beleggers waren dan ook enorm enthousiast over de beursgang van het aandeel Adyen in 2018. Dat bleek ook uit de steeds meer stijgende Adyen koers. Na dit succes heeft het bedrijf inmiddels ook wat koersdalingen gekend. Bent u geïnteresseerd in Adyen aandelen? En wilt u weten hoe het nu staat met de Adyen beurskoers ? De realtime Adyen beurskoers ziet u hieronder:

Adyen koers

ADYEN AANDELEN KOPEN?

  • Plus500– Speculeren op de Adyen koers middels CFD’s? Open dan een gratis demo-account van €40.000.
  • Let op!Beleggen kan risico’s met zich meebrengen

OVER ADYEN / AANDEEL ADYEN

Het Nederlandse Adyen is in 2006 opgericht door onder andere Piert van der Does en Arnout Schuijff. Zjj hadden daarvoor al een betaalbedrijf, genaamd Bibit. Dat bedrijf werd voor 100 miljoen euro verkocht aan de Royal Bank of Scotland. De Nederlandse vertaling van het Surinaamse woord ‘Adyen’, is letterlijk ‘op nieuw beginnen’ en dat is precies wat het duo deed.

Na een lock-out periode werd Adyen opgericht, met een hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf richtte zich op het bouwen van een nieuwe infrastructuur. Deze staat direct verbonden met credit card netwerken en diverse lokale betaalmethoden over de hele wereld. Inmiddels is het bedrijf actief in zo’n 14 landen en 17 steden. Het bedrijf heeft vandaag de dag meer dan 800 werknemers in dienst, welke meer dan 50 verschillende nationaliteiten hebben. Samen waren zij in 2017 goed voor een omzet van meer dan €1 miljard.

De komst van de Adyen aandelen op de AEX was een enorm succes. Het aandeel was al vanaf de introductie op het Damrak immens populair. Waar ze begonnen met een introductieprijs van €240, waren de Adyen aandelen aan het einde van diezelfde ochtend al meer dan €450 waard. De aandelen Adyen waren op de dag van livegang al 66% gestegen. Hoewel de koers van de aandelen onlangs wat is gedaald, zijn de aandelen nog steeds erg populair.

BELEGGEN IN ADYEN

Wilt u ook starten met beleggen in Adyen aandelen? Dat kan via een broker! Met een account op Plus500 kunt u vandaag nog beginnen met beleggen in Adyen.

 

Bekijk hier video’s over aandeel Adyen