Aegon is de grootste verzekeraar van Nederland. Het bedrijf is verantwoordelijk voor verschillende diensten: levensverzekeringen, pensioenen, en vermogensbeheerproducten. Hiervoor hebben ze miljoenen klanten. In de jaren 90 waren de aandelen van het bedrijf ontzettend populair. Deze populariteit nam af toen in 2008 de economische crisis losbarstte. In 2009 bereikte de Aegon koers een dieptepunt van €1,90. Gelukkig werd het bedrijf destijds gesteund door de overheid. In 2011 heeft Aegon het steunbedrag volledig afgelost. Op dit moment zijn de rentes van Aegon aandelen laag. Daarnaast is het dividend 6,4%, wat maakt dat Aegon aandelen erg aantrekkelijk zijn voor beleggers die meer rendement willen. Hieronder ziet u de actuele Aegon beurskoers:

Realtime Aegon beurskoers

AEGON AANDELEN KOPEN?

  • Wilt u beleggen in Aegon aandelen? Dat kan nu met een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO.
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.

OVER AEGON/ AANDEEL AEGON

Aegon is in 1983 ontstaan na een fusie tussen AGO en ENNIA. Na deze fusie werd het bedrijf de grootste verzekeraar van Nederland. Naast de vele verzekeringen en pensioenen is de onderneming ook het moederbedrijf van de bank Knab. Het Nederlandse bedrijf is inmiddels actief in meer dan twintig landen verdeeld over Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. In al die vestigingen zijn bij elkaar ruim 30.000 werknemers werkzaam. Zij waren in 2018 goed voor een nettowinst van €654 miljoen.

Aegon is een beursgenoteerd bedrijf en is onderdeel van de AEX-index. Hoewel de Aegon aandelen na de economische crisis een enorme klap kregen, gaat het inmiddels steeds beter. Het dividend ligt nu op 6,4% en stijgt alsmaar verder. Toch blijft de Aegon koers achter op die van concurrenten als NN Group en Allianz Group. Ga voordat u begint met beleggen in het aandeel Aegon dus goed de verschillende risico’s en voordelen na om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

BELEGGEN IN AEGON

Wilt u direct beleggen in aandelen van Aegon? Open dan vandaag nog een account op DEGIRO en start met beleggen in het Aegon aandeel.