AKZO Nobel is een Nederlands bedrijf. Deze multinational is gespecialiseerd in verven en lakken. Zo zijn ze wereldwijd een van de belangrijkste producenten op het gebied van verf en coatings. Al met al gaat 40% van de verkoop naar Europa, een vijfde naar Noord- en Zuid-Amerika en een derde naar Azië. Daarnaast wordt ongeveer 5% van de omzet in Nederland gewonnen. Wat betreft dividend, is het beleid van het bedrijf om stabiel, maar groeiend dividend uit te keren. In 2017 werd er aan aandeelhouders met een AKZO Nobel aandeel €2,50 uitgekeerd. In 2018 is het dividend verder gestegen. De huidige AKZO Nobel koers, ziet u hieronder:

AKZO NOBEL KOERS

AKZO NOBEL AANDELEN KOPEN?

  • Wilt u AKZO Nobel aandelen kopen? Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO.
  • Let op! Beleggen kent risico’s.

OVER AKZO Nobel / AANDEEL AKZO Nobel

Het bedrijf AKZO Nobel bestaat sinds 1646. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam. Het bedrijf produceert een breed assortiment aan verven, coatings en speciale chemicaliën geproduceerd. Daarnaast is AKZO Nobel in de verf- en coatingbranche de grootste producent ter wereld. Ook zijn ze de belangrijkste producent van specialistische chemicaliën. Hierin leveren ze essentiële ingrediënten aan de industrie en consumenten wereldwijd. Naast de focus op kleurkwaliteit, houdt het bedrijf zich ook bezig met innovatie rondom duurzame technologieën.

Bekende merken van het bedrijf zijn onder andere Flexa, Interpol en Sikkens. Deze worden geproduceerd door ruim 34.500 werknemers wereldwijd in meer dan 150 landen. AKZO Nobel is met name actief in Europa, Noord-Amerika en Azië.

In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van €9,2 miljard en ruim €1,04 miljard winst. De AKZO Nobel aandelen staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam effectenbeurs. Deze is onderdeel van de AEX aandelenindex.

BELEGGEN IN AKZO Nobel?

Wilt u direct starten met beleggen in AKZO Nobel aandelen? Open dan vandaag nog een account op DEGIRO en start met beleggen in AKZO Nobel.