Arcelor Mittal is een toonaangevend bedrijf binnen de staal- en mijnbouwindustrie. Het bedrijf is de grootste staalproducent van de hele wereld en is actief in alle belangrijke afzetgebieden. Het Arcelor Mittal aandeel is erg bewegelijk op de markt. In 2008 daalde het aandeel bijvoorbeeld flink, met maar liefst 67 procent. Vervolgens steeg het aandeel weer enorm in 2009 met 85 procent. Deze beweeglijkheid valt doorgaans te verklaren vanuit de invloed van de economische situatie op de waarde van de aandelen. Het Arcelor Mittal aandeel kan een goede investering zijn, mits u de beurs en het nieuws rondom het bedrijf continue in de gaten houdt. Hieronder ziet u de actuele Arcelor Mittal koers:

Realtime Arcelor Mittal Koers

ARCELOR MITTAL Aandelen kopen?

  • Wilt u Arcelor Mittal aandelen kopen? Open vandaag nog een gratis account bij DEGIRO.
  • Let op! Beleggen brengt risico’s met zich mee.

OVER ARCELOR MITTAL / AANDEEL ARCELOR MITTAL

Arcelor Mittal is door een fusie van Arcelor en Mittal Steel (twee grote bedrijven in de staalproductie) onstaan in 2006. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 60 vestigingen, in 27 verschillende landen. In al deze vestigingen telt het bedrijf ruim 260.000 medewerkers. Ongeveer 40 procent daarvan is werkzaam in Europa, waar het hoofdkantoor zich tevens bevindt. In Londen om precies te zijn. Met zijn productie is het Arcelor Mittal aanwezig in alle belangrijke sectoren omtrent koolstofstaal, zoals de auto-industrie, de verpakkingsindustrie en de bouw. Met name op het gebied van onderzoek en technologie heeft het bedrijf een leidende rol. Zo voeren ze actief onderzoek uit naar manieren om klimaatverandering te bestrijden.

Arcelor Mittal is beursgenoteerd op de Amsterdam Exchange Index (AEX) van Euronext Amsterdam. De Arcelor Mittal koers is redelijk eenvoudig in de gaten te houden. Deze wordt namelijk bepaald door de vraag en het aanbod van staal. Wanneer de vraag naar bijvoorbeeld auto’s stijgt, neemt ook de vraag naar staal toe en stijgt de winst. Door een analyse te maken van het economische toekomstperspectief, kunt u bepalen of het verstandig is om te investeren in Arcelor Mittal aandelen.

BELEGGEN IN ARCELOR MITTAL

Wilt u direct beginnen met beleggen in aandelen van Arcelor Mittal? Open dan vandaag nog een account op DEGIRO en start met beleggen.

BEKIJK HIER VIDEO’S OVER AANDEEL ARCELOR MITTAL