ASML Holding N.V. (ASML) is een Nederlandse hightech organisatie die machines voor de halfgeleiderindustrie produceert. Het bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in de productie van steppers en scanners die worden gebruikt bij het maken van chips. Daarom zijn klanten van ASML voornamelijk chipproducenten, zoals Samsung en Intel. De aandelen van ASML zijn erg geliefd bij beleggers. Logisch ook, want de ASML koers is van 2011 tot 2016 gestegen met maar liefst 135 procent en nog steeds doen de aandelen het goed in de markt. Vandaar dat een ASML aandeel als een goede investering wordt gezien. Bekijk hieronder de realtime ASML koers.

Realtime ASML Koers

ASML AANDELEN KOPEN?

  • Wilt u ASML aandelen kopen? Open dan een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO.
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.


OVER ASML HOLDING 

ASML is een samenvoeging van een joint venture van ASM Internationaal en Koninklijke Philips. Simpel gezegd maakt het bedrijf machines om microchips voor elektronische apparaten zoals tablets, smartphones, auto’s, medische apparatuur en satellieten. Sinds 1995 is ASML beursgenoteerd en een onderdeel van de AEX en NASDAQ. In het Nederlandse Veldhoven is het hoofdkantoor gevestigd, waar zo’n 20.000 werknemers werken. Maar, het bedrijf beperkt zich zeker niet enkel tot Nederland. ASML opereert internationaal en bevindt zich met zijn 60 servicepunten in 14 landen. De klanten van deze organisatie bevinden zich over de hele wereld.

Een merendeel van de omzet wordt gerealiseerd door de afname vanuit Azië, om precies te zijn tweederde deel. Daarna komt Amerika, waar een kwart van de omzet gerealiseerd. De rest van de klanten is gevestigd in Europa. In 2018 waren al deze klanten goed voor een omzet van €10,9 miljard. In datzelfde jaar was de winst per aandeel ASML €6,10 en keerde het bedrijf €2,10 aan dividend uit.

ASML is een van de grootste bedrijven in de AEX beurs. Een ASML aandeel kan dan ook een aantrekkelijke investering zijn. Zeker nu er in 2020 een stijgende lijn in de aandelen zichtbaar is. Een goed moment om te investeren in ASML aandelen dus.

BELEGGEN IN ASML?

Wilt u direct aan de slag met beleggen in aandelen van ASML? Open dan vandaag nog een account op bij DEGIRO om te beleggen in ASML.

 

Bekijk hier video’s over aandeel ASML