ASR is al jarenlang een Nederlandse, beursgenoteerde verzekeringsgroep. Het bedrijf is vooral bekend van de Nederlandse merken a.s.r., Ditzo, Europeesche Verzekeringen, Ardanta en de Amersfoortse, welke het onder zich heeft. Ze bieden schade- en levensverzekeringen, zoals autoverzekeringen, maar ook inboedelverzekeringen. Daarnaast kunt u sparen en beleggen bij ASR. Een deel van de ASR aandelen zijn in handen van de Nederlandse staat, zo ongeveer 21 procent. Het andere gedeelte van de ASR aandelen zijn in handen van (particuliere) beleggers. Bent u ook geïnteresseerd in ASR aandelen? Dan is het verstandig om de ASR koers in de gaten te houden. U vindt de real time koers hieronder:

 
 

Realtime ASR Koers

ASR AANDELEN KOPEN?

  • Plus500– Wilt u speculeren op de ASR koers middels CFD’s? Open dan een gratis demo-account van €40.000.
  • Let op! Beleggen kan risico’s met zich meebrengen

OVER ASR / AANDEEL ASR

Het Nederlandse ASR, voluit ASR Nederland, is al jarenlang een bekende verzekeraar. Om precies te zijn stamt het bedrijf al uit de 18eeuw. Door meerdere overnames en fusies is het bedrijf inmiddels een stuk groter geworden en heeft het verschillende grote verzekeraars, zoals Ditzo en Europeesche onder zich. De kern van het bedrijf wordt gevormd door de Amersfoortse en Stad Rotterdam Verzekeringen. Daar komt dan ook de naam ASR Nederland vandaan.

Van 2000 tot 2008 was de verzekeraar onderdeel van de bank Fortis. Toen deze in 2008 dreigde om te vallen, kwam ASR in handen van de Nederlandse staat. Jos Baeten werd toen CEO en kreeg de opdracht om het bedrijf weer winstgevend en beursgenoteerd te maken. Sindsdien is ASR Nederland onderdeel van de AEX. In 2016 kocht de Nederlandse staat 60 miljoen ASR aandelen. Tot vandaag de dag bezit de Nederlandse staat een flink gedeelte van de aandelen van het bedrijf en blijft de ASR koers redelijk stabiel.

Het hoofdkantoor van ASR Nederland bevindt zich in Utrecht. Het bedrijf heeft inmiddels zo’n 3700 werknemers in dienst en die focussen zich op de Nederlandse verzekeringsmarkten. In het boekjaar 2018 behaalde het bedrijf een omzet van €4.45 miljard. Ze onderscheiden zich met name van andere verzekeraars op de Nederlandse beurs door hun grote schadetak.

 

BELEGGEN IN ASR

Wilt u nu ook beleggen in ASR aandelen? Dat kan aan de hand van een broker! Open vandaag nog een account op Plus500, houdt goed de ASR koers in de gaten en start direct met beleggen in het ASR aandeel.

 

Bekijk hier video’s over aandeel ASR