DSM, ook wel volledig Koninklijke DSM NV, is een Nederlands chemiebedrijf. Ze creëren innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences. De activiteiten die het bedrijf hiervoor uitvoert zijn onder te verdelen in twee businessgroepen: Nutrition, met als onderdeel DSM Food Specialties, en DSM Nutritional Products. De producten en diensten van DSM worden wereldwijd ingezet in veel verschillende soorten eindmarkten met als doel om het leven gezonder, aangenamer en duurzamer maken. Een aantal van deze eindmarkten zijn bijvoorbeeld voedingsproducten, geneesmiddelen, cosmetica, elektronica producten en producten voor in de bouw. Het DSM aandeel is populair onder Nederlandse beleggers en zit dan ook bij veel van hen in de portefeuille. De DSM aandelen hebben de afgelopen jaren koerswinsten laten zien, waardoor ze inmiddels hoog gewaardeerd worden. Bent u ook geïnteresseerd in het aandeel DSM en benieuwd naar de huidige DSM beurskoers? Hieronder kunt u de real time DSM koers vinden.

REALTIME DSM Koers

DSM AANDELEN KOPEN?

  • DEGIRO– Bent u ook geïnteresseerd in beleggen in DSM aandelen? U kunt vandaag nog starten met beleggen in deze aandelen via Degiro.
    Let op! Beleggen kent risico op verlies.

OVER DSM – AANDEEL DSM & DSM Koers

Koninklijke DSM NV is ontstaan uit de voormalige Nederlandse Staatmijnen, wat in 1902 werd opgericht. De afkorting DSM staat dan ook voor Dutch State Mines. Oorspronkelijk begon het bedrijf om steenkool te winnen in Limburg. Na de Tweede Wereldoorlog begon DSM met het produceren van chemicaliën. In 1973 sloten de mijnen en ging het bedrijf verder met enkel de focus op de chemische industrie. Vervolgens werd het bedrijf in 1989 geprivatiseerd en gingen de aandelen naar de beurs. Sinds de Nederlandse staat de  laatste aandelen van het bedrijf in 1996 verkocht, is DSM officieel een beursgenoteerd chemiebedrijf. De DSM aandelen worden tegenwoordig verhandeld op de AEX en de DSM beurskoers doet het erg goed.

Met haar hoofdkantoor in Heerlen is DSM vandaag de dag uitgeroeid tot een gigantisch, wereldwijd bedrijf. DSM telt 45 fabrieken en de producten worden gekocht in 60 verschillende landen. Daarnaast heeft de organisatie zo’n 23.000 werknemers in dienst die zich samen met name richten op voeding, gezondheid en een duurzaam leven. Ruim de helft van de totale omzet wordt met het ‘Nutrition’ gedeelte van het bedrijf behaald.

BELEGGEN IN DSM

Bent u geïnteresseerd in beleggen in de DSM aandelen? Begin dan vandaag nog met een belegging in het DSM aandeel met een broker. Open vandaag nog een beleggingsrekening op DEGIRO en start direct met beleggen in DSM aandelen.

Bekijk hier video’s van aandeel DSM