Galapagos is een bekend Belgisch-Nederlands farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de research naar en ontwikkeling van medicijnen. In 2016 haalde het bedrijf ruim 90% van de omzet uit het onderzoek van de R&D afdeling. Echter, heeft het Galapagos aandeel het dit jaar flink te verduren gehad. Het bedrijf kreeg geen toestemming om haar nieuwe reumamiddel, genaamd Filgotinib, in de Verenigde staten uit te brengen. Hierdoor daalde de Galapagos koers met zo’n 30%. Een grote klap voor het bedrijf. Bent u desondanks toch geïnteresseerd in de Galapagos aandelen? Bekijk dan hieronder de realtime koers Galapagos.

Galapagos Koers

Galapagos aandelen kopen?

  • Wilt u Galapagos aandelen kopen? Open dan een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO.
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.

Over Galapagos/Aandeel Galapagos

Het Belgische biotechbedrijf Galapos werd in 1999 opgericht. Sindsdien specialiseert het zich in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De R&D afdeling van het bedrijf richt zich met name op de ontwikkelingen van geneesmiddelen voor ziektes als bijvoorbeeld eczeem en reuma. Bovendien wil Galapagos wereldwijd leider te worden in de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe geneesmiddelen. Daarom werken ze samen met grote Amerikaanse bedrijven als Gilead en de Duitse Evotec.

Onlangs ontwikkelde Galapagos Filgotnib, een remmer van ontstekingsziekten, samen met hun partner Gilead. Ze hoopten dit product wereldwijd beschikbaar te maken voor patiënten, maar dat liep niet zoals gepland door de VS.

Het doel van Galapagos is om medicijnen te ontwikkelen en commercialiseren om zo het leven van mensen te verbeteren. Galapagos probeert dit doel te verwezenlijken met haar 725 medewerkers. Verdeeld over het hoofdkantoor in Mechelen en andere kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Kroatië. Met hun CEO, Onno van de Stolpe, realiseerde het bedrijf een omzet van €288 miljoen en een nettowinst van €29,259 miljoen in 2018. Het bedrijf staat genoteerd op de BEL20 en aan de AEX  in Amsterdam.

 

Beleggen in Galapagos?

Wilt u beleggen in Galapagos aandelen? Dat kan eenvoudig via een broker. Open vandaag nog een account bij DEGIRO en start direct met beleggen in het Galapagos aandeel.

Bekijk hier video’s over aandeel Galapagos