ING Groep is een Nederlandse, beursgenoteerde instelling. Velen kennen het bedrijf vooral als de Nederlandse bank ING, welke spaar- en betaalrekeningen aanbiedt. De Nederlandse bank opereert niet alleen hier, maar wereldwijd. Het bedrijf biedt haar diensten aan bedrijven als mkb-bedrijven, maar ook grote bedrijven, private klanten, financiële instellingen en overheden. Hoewel het na de kredietcrisis, net als veel andere financiële instellingen, flink gekrompen is, is het bedrijf nog steeds erg populair onder beleggers, wat te merken is aan de ING koers. Op deze pagina vindt u alle informatie over de ING aandelen en hieronder kunt u de huidige ING beurskoers vinden:

REALTIME ING KOERS

ING AANDELEN KOPEN?

  • DEGIRO– Bent u ook geïnteresseerd in beleggen in de ING aandelen? Start vandaag nog met beleggen in ING aandelen via Degiro.
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.

OVER ING – AANDEEL ING & ING KOERS

De Nederlandse, financiële instelling ING opereert wereldwijd. In ruim veertig landen om precies te zijn, met als focus het leveren van bankdiensten. Het bedrijf is in 1991 ontstaan uit een fusie van Nationale Nederlanden en NMB Postbank. In 2014 splitste de bank haar verzekeringsactiviteiten en bracht deze naar de aandelenbeurs onder de naam NN Group.

Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 52.000 werknemers in dienst, waarmee het retail- en commerciële bankdiensten biedt aan bedrijven in meer dan 40 landen. Vanwege haar omnichannel distributie strategie, kent ING een immens groot klantbestand van consument tot overheid.  Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam, waar CEO Ralph Hamers de leiding heeft. Onder zijn leiding realiseerde het bedrijf in het boekjaar 2018 €4.703 miljard aan nettoresultaat.

Toch heeft het bedrijf het ook zwaar gehad. Tijdens de kredietcrisis had het bedrijf het, net als vele andere financiële instellingen, zwaar te verduren. Tijdens deze periode heeft het haar verzekeringstak afgestoten en ook in het buitenland zijn toen veel onderdelen verkocht. Hierdoor wordt inmiddels bijna 70% van de omzet in Europa verkregen. Het bedrijf heeft dus een sterke Europese basis. Wat interessant kan zijn voor u als belegger. De ING aandelen worden verhandeld op de Amsterdamse Effecten Beus, de AEX.

BELEGGEN IN ING AANDELEN

Bent u na het lezen van deze informatie ook geïnteresseerd geworden in een belegging in ING aandelen? Met een broker kunt u vandaag nog beginnen met belegen in het ING aandeel! Open vandaag nog een account op Degiro en start direct met beleggen.