Koninklijke Philips N.V., in de volksmond ook wel bekend als kortweg Philips, is voor velen een bekend bedrijf. Het Nederlandse elektronicaconcern uit Eindhoven is een van de boegbeelden van de Nederlandse economie, maar vergis je niet, het is ook internationaal ontzettend sterk. Veel mensen associëren Philips met alledaagse producten als lampen, televisies, keukenapparatuur enzovoorts, maar het bedrijf doet veel meer dan dat: het Philips van vandaag de dag is enorm groot en produceert bijvoorbeeld ook medische IT apparaten. Daarnaast is Philips de oprichter, en was het tot 2016 de hoofdsponsor, van voetbalclub PSV. En tot slot vond het bedrijf in 1963 de muziekcassette uit en lanceerde in 1983 samen met Sony de CD. Een opzienbarend lijstje, wat het elektronicaconcern populair maakt onder Nederlandse beleggers. Bent u ook geïnteresseerd in Philips aandelen? En wilt u de Philips koers in de gaten houden? Hieronder vind u de huidige Philips beurskoers:

AANDEEL PHILIPS KOERS

PHILIPS AANDELEN KOPEN?

  • DEGIRO – Bent u ook geïnteresseerd in beleggen in Philips aandelen? U kunt vandaag nog starten met beleggen in deze aandelen via Degiro.
  • Plus500– Wilt u speculeren op de Philips koers middels CFD’s? Open dan een gratis demo-account van €40.000 op Plus500 en houd de Philips beurskoers goed in de gaten!
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.

OVER PHILIPS/AANDEEL PHILIPS

Philips heeft een hoofdkantoor in Amsterdam, maar haar wortels liggen in Eindhoven. Het bedrijf heeft zo’n 77.400 werknemers onder zich, waarvan 11.500 in Nederland. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het produceren van onder andere huishoudelijke apparaten als elektrische tandenborstels, stofzuigers, mixers en koffiezetapparaten, medische apparatuur, zoals MRI- scanners en in het verleden ook voor consumentenelektronica zoals televisies (tot 2012), stereo’s (tot 2014) en lampen (tot 2016).

Inmiddels is het bedrijf naar eigen zeggen een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie en richten ze zich op het verbeteren van de gezondheid van de wereld en het bereiken van betere resultaten in de zorg. Dit doet Philips door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht te verkrijgen van klinische toepassingen. Philips is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, medische IT-toepassingen, beeld gestuurde behandelingen, thuiszorgsystemen, gezondheidstoepassingen voor consumenten en patiëntbewaking.

De aandelen van Philips worden verhandeld op de AEX en met een aandeel van Philips, heeft u dus een aandeel in een medisch, hi tech bedrijf.

BELEGGEN IN PHILIPS

Wilt u beleggen in Philips aandelen? Begin dan snel uw belegging in het Philips aandeel met een broker. Open vandaag nog een account op DEGIRO en start direct met beleggen in Philips aandelen.

BEKIJK HIER VIDEO’S OVER AANDEEL PHILIPS