Het bedrijf Prosus is een vrij nieuwe speler op de aandelenmarkt. Het is een afsplitsing van het Zuid-Afrikaanse bedrijf Naspers, het grootste mediaconglomeraat van Afrika. De internationale bezittingen van dit bedrijf hebben een Amsterdamse beursnotering onder de naam Prosus gekregen. Daarnaast is Prosus een holding welke voornamelijk tech bedrijven bezit, waaronder Majl.Ru, Delivery Hero en Tencent. Ook heeft het bedrijf nog andere activiteiten, welke onder te verdelen zijn in maaltijdbezorgingen, marktplaatsen en betaaloplossingen. Alle bedrijven die onder deze activiteiten vallen, willen op hun beurt weer profiteren van de groei van Prosus en de voordelen die zij met zich meebrengen wat betreft de digitalisering van de wereld. Bent u benieuwd naar dit relatief nieuwe bedrijf op de beurs? En bent u geïnteresseerd in een belegging in de Prosus aandelen? Hieronder vindt u de real time Prosus koers:

REAL TIME PROSUS KOERS

PROSUS AANDELEN KOPEN?

  • DEGIRO – Bent u ook geïnteresseerd in een belegging in het Prosus aandeel?? U kunt vandaag nog starten met beleggen in deze aandelen via Degiro.
  • Plus500 Wilt u speculeren op de Prosus koers middels CFD’s? Open dan een gratis demo-account van €40.000 op Plus500.
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.

OVER  PROSUS /AANDEEL PROSUS

Zoals eerder aangegeven, is Prosus dus een holding, met als belangrijkste investering Tencent, welke goed is voor zo’n 84% van de net asset value. Met deze investering heeft het bedrijf een belang van 31% in Tencent. Bovendien is Tencent bedrijf is beursgenoteerd en heeft een marktwaarde van €371 miljard.  

Prosus richt zich voornamelijk op marktplaatsen, betaaloplossingen en maaltijdbezorging. De marktplaatsen zijn ondergebracht in de OLX Group. Prosus investeerde samen met haar voorganger Naspers maar liefst $5,6 miljard in online marktplaatsen. Wat betreft betaaloplossingen, bezit Prosus het bedrijf PayU, welke actief is in Oost-Europa, India, Rusland en Zuid-Amerika. Tot slot de investeringen in maaltijdbezorging. Deze lopen via drie wegen: een meerderheidsbelang in ifood, een belang van 38,8% in Swiggy
en een belang van 22,2% in Delivery Hero.

De notering van moederbedrijf Naspers op de AEX aan de hand van Prosus maakt dat internationale beleggers makkelijker toegang krijgen tot een investering in Naspers. De notering is een van de meest waardevolle in Europa op het gebied van technologiebedrijven.

BELEGGEN IN aandeel PROSUS

Wilt u beleggen in het Prosus aandeel? Begin dan snel met beleggen in Prosus met een broker. Open vandaag nog een account bij DEGIRO en start direct met beleggen in Prosus aandelen.