RELX, ook wel Reed Elsevier is een Brits-Nederlandse uitgever gericht op het leveren van professionele informatieoplossingen voor wetenschappelijke, risico, juridische en zakelijke sectoren. Zo publiceert RELIX informatie voor de wetenschappelijke en medische sector. Het bedrijf kent vier bedrijfsonderdelen: Technical & Medical, Risk & Business Analytics, Legal en Exhibitions. De afkorting RELIX staat voor die vier activiteiten van de groep: Reed Elsevier, LexisNexis, Reed en EXhibitions. Het bedrijf levert essentiële data via toonaangevende merken vanuit hun meer dan 200 locaties wereldwijd. Zo zijn ze gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Europa (waaronder Nederland) en Noord-Amerika. Ruim de helft van de omzet van het bedrijf is afkomstig uit Noord-Amerika, waarmee dat de belangrijkste afzetmarkt voor RELX is. Bent u geïnteresseerd in een investeringen in een aandeel RELX? En wilt u weten hoe de RELX koers ervoor staat? Hieronder vindt u de real time RELX koers. 

 

AANDEEL RELX KOERS

RELX AANDELEN KOPEN?

  • DEGIRO – Bent u ook geïnteresseerd in een belegging in het RELX aandeel? U kunt vandaag nog starten met beleggen in deze aandelen via Degiro.
  • Plus500– Wilt u speculeren op de RELX koers middels CFD’s? Open dan een gratis demo-account van €40.000 op Plus500.
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.

OVER  RELX /AANDEEL RELX

RELX is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen de uitgeverijen Reed en Elsevier. In juli 2015 pakte Reed Elsevier de bedrijfsstructuur aan en veranderde de naam van de holding in RELX Group. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in Amsterdam en telt meer dan 30.000 medewerkers. Daarmee richt het zich op de volgende bedrijfsonderdelen:

Scientific, Technical & Medical: het verzamelen en uitgeven van wetenschappelijke, technische en medische informatie.

Risk & Business Analytics: het analyseren van oplossingen om risico’s te evalueren en te voorspellen om de operationele efficiëntie te verhogen.

Legal: het uitgeven van zakelijke informatie, data en marketingoplossingen in diverse formaten.

Exhibitions: het organiseren van events en vakbeurzen.

Het overgrote deel van de omzet van RELX komt voor uit de verkoop van abonnementen. Een kleine 2% komt voor uit advertentie-inkomsten. Het bedrijf is genoteerd op de twee hoofdbeurzen in Amsterdam en Londen. Het RELX aandeel is dus een aandeel met een dubbele notering, waaronder een notering op de AEX.

 

BELEGGEN IN RELX

Wilt u beleggen in het RELX aandeel? Begin dan snel met beleggen in RELX met een broker. Open vandaag nog een account op DEGIRO en start direct met beleggen in RELX aandelen.