De naam Shell is voor veel mensen een bekend begrip. Het bekende oliebedrijf draagt de volledige naam Royal Dutch Shell en is de belangrijkste olieleverancier van de wereld. Hiermee steekt het bedrijf met kop en schouder uit boven de nummer 2: Exxon Mobil. Daarnaast produceert Shell ook petrochemische en geraffineerde producten in tientallen raffinaderijen, handelen ze in gas en elektriciteit én transporteren ze natuurlijk gas. Ook ontwikkelt het bedrijf duurzame energie met wind en zonne-energie en ze ontwikkelen waterstof als natuurlijke brandstof. Bent u geïnteresseerd in een investering in het grootste oliebedrijf van de wereld, Shell? U kunt vandaag nog investeren in het Shell aandeel. Daarvoor is het goed om de Shell koers goed in te gaten te houden. Hieronder vindt u de real time Royal Dutch Shell beurskoers.

 

ROYAL DUTCH SHELL KOERS

ROYAL DUTCH SHELL AANDELEN KOPEN?

  • Wilt u Shell aandelen kopen? Open dan vandaag nog een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO.
  • Let op! Beleggen kent risico op verlies.

 

OVER SHELL /AANDEEL SHELL

De olie en gas maatschappij behoort tot de grootste private ondernemingen ter wereld. Maar, hoewel Shell inmiddels een wereldleider is, is het van origine een Nederlands-Brits bedrijf. De oliegigant is opgericht in 1907 en heeft een hoofdkantoor in Den Haag, wat geleid wordt door de huidige CEO Ben van Beurden. Royal Dutch Shell (RDS) of afgekort Shell wordt ook wel Koninklijke olie genoemd. Onder die naam staat het bedrijf ook genoteerd aan de AEX, waar de aandelen van het bedrijf sinds 2004 verhandelbaar zijn.

Shell telt vandaag de dag wereldwijd meer dan 44.000 tankstations, 104.00 medewerkers en 13,9 biljoen vaten olie als reserve. Daarmee is het de grootste olieleverancier wereldwijd. De meeste olie van het bedrijf wordt geproduceerd in Oman, Nigeria, Engeland en de VS.

BELEGGEN IN SHELL

Wilt u beleggen in het Shell aandeel? Dat kan gemakkelijk en vandaag nog aan de hand van een broker! Open wanneer u wilt een account bij DEGIRO en start direct met beleggen in Shell aandelen.